zondag 31 december 2023

Hoezo trots?

Weerman Gerrit Hiemstra zei trots te zijn, dat er een storm naar hem genoemd is. Nou, ik zie dat toch even anders. Gerrit staat nu voor onheil, code oranje of rood, schade en misschien zelfs gewonden en/of doden. Niet bepaald iets om trots op te zijn, lijkt mij. Veel vrouwen vinden het al niets dat een orkaan / tornado naar hen genoemd is. Hoe heet een hete zomer? Naar een weervrouw die hot is? 😅 Waarom heet de crash van MH17 niet Mark-H17, het corona virus geen Hugo virus en de Toeslagenellende geen Henkie-ramp? De genocide in Gaza heet de Sigrid-moord. Kortom, zo positief is het allemaal niet. Dus trots zijn lijkt mij niet gepast. Noem het maar gewoon Storm, Zomer, Herfst of Winter met een jaartal en volgnummer.
Noem een oorlog gewoon een massamoord of genocide (Gaza) en een verdediging (Rusland versus Oekraïne/VS). Gewoon zoals het is.
Ik zag beelden waarop Israëli's het huis van het bloeddorstig monster Netanyahu omsingelden. Ze protesteren tegen de genocide in Gaza. Er wonen dus ook nog mensen in dat bezette deel van Palestina. Ik denk dat protesteren tegen een Zionazi-monster weinig uithaalt. Monsters behoren tot het soort zeer gevaarlijke ongedierte. Daar komt een mens maar op één manier vanaf. Het aantal gedode IDF monsters stijgt gestaag. Ongewapende burgers aanvallen is iets anders dan de strijd aangaan tegen gewapende verzetsstrijders. Er is nog hoop voor de Palestijnen.