vrijdag 29 december 2023

Naïef

Er wordt al vuurwerk verkocht. Maar het mag pas op oudejaarsdag worden afgestoken. Ja, ja, wat naïef. Dat is net zoiets als een kind een koekje geven en zeggen dat er niet van gegeten mag worden. Veel volwassen mensen die van vuurwerk houden, hebben de zelfdiscipline van een kleuter.
Vanmiddag heb ik anderhalve zak afval opgehaald. Daaronder ook resten van vuurwerk. Dat steken sommigen schaamteloos voor het huis af en laten de rommel dan liggen. Leuk visitekaartje. Als ik een speelveldje met gras betreed, moet ik voorzichtig zijn. Want er zijn ook hondeneigenaren die hun hond daar laten spelen. De poep ruimen ze dan niet eens op. Het is naïef te denken dat een speelveld / -tuin schoon zou zijn.
Politici en hun media vormen samen de grootste vijand van deze wereld. Wie zondermeer in politici en hun media gelooft is naïef.
De Nederlandse media en de politiek hullen de genocide in Gaza in stilzwijgen of zelfs doodzwijgen. Ach, zo ging het in WO2 ook. Toen huilden de meesten mee met de Nazi's.
Een dier doden om te consumeren vinden velen onacceptabel. Een ongeboren mens doden voor eigen geneugte / gemak is geen probleem.