zaterdag 23 december 2023

Schoon?!

Vanmorgen deed ik een gerichte wandeling naar een plek waar zich veel zwerfvuil had verzameld. Dankzij storm Pia hoefde ik geen grote afstanden af te leggen. En het bleef zowaar droog. Onderweg naar huis zag ik dat er hier en daar meer afval lag. Dus besloot ik vanmiddag maar weer op stap te gaan met de grijper en de zak.
Tussen haakjes, ik heb gewoon de mogelijkheid om meerdere keren per dag de zak te legen. Dus dat is dan ook opgelost door de gemeente. Dus het opruimen was weer erg zinvol. Ik liep vanmiddag naar het centrum van het dorp en ben vanaf daar via een andere route teruggelopen. Een paar keer koos ik een andere route dan gedacht, vanwege het zien van zwerfvuil. Al met al heb ik een uur gewandeld en tussentijds drie keer een volle zak geleegd. Wat mij betreft is het weer schoon, maar ik weet dat het tijdelijk is.
Over schoon gesproken. Laatst zag ik hoe iemand gebruikte koffiekopjes in een gootsteen met water had gedeponeerd. Ik dacht, die worden even voorgespoeld. Maar wat bleek? Er werd heet water bijgegoten en wat afwasmiddel in gedaan en men ging in  het schuimige bruine koffiewater de kopjes wassen! Hoezo schoon?! Gelukkig werd er door een ander oplettend iemand ingegrepen.