woensdag 27 december 2023

Kerstdagen

De werkenden zullen extra genoten hebben van de Kerst. Ze hadden immers een extra lang weekend. Voor velen een reden om de rest van de week / jaar ook maar vrij te nemen. Ik herinner me dat ik aan het begin van een nieuw jaar ook zo aan het puzzelen was met mijn beperkt aantal vrije dagen. Eenmaal uit de detachering gestapt verdubbelde dat aantal bijna! Wat een luxe.
Eerste Kerstdag hebben wij rustig aan gedaan. We waren uitgenodigd bij een van de kinderen. Daar hebben we zeer leuke en gezellige avond doorgebracht. We hebben beiden voor het eerst zelf pizza's zitten bakken aan tafel. Zelf ben ik helemaal geen pizza liefhebber. Maar omdat ik de pizza's zelf kon samenstellen, scheelde dat een slok op een borrel.
Tweede Kerstdag kregen we bezoek. Als eerste iemand die er alleen voorstond. Ze had erg tegen de feestdagen opgezien vanwege de eenzaamheid. 's Middags kwam de jongste zoon met zijn vriendin op bezoek. De gebakken aardappeltjes met boontjes en een stukje rollade gingen rap en vooral met veel smaak op. Het duo nam zowaar de afwas op zich. Thuis hebben zij een vaatwasmachine. Ik beperkte me tot het voorspoelen en ging daarna onderuit op de bank. Life is wonderful!