woensdag 20 december 2023

Klepperde klep

niet meer opruimen dus
Nou, het was vandaag al raak. Ik wilde wat afval weggooien in een ondergrondse container. Nadat ik de pas aangeboden had, trok ik de klep open. Maar die bleef halverwege steken. Toen ik door de opening gluurde, zag ik een soort tas of zak van stof / canvas die vastzat. Ik probeerde hem los te duwen, maar ik heb geen lange armen en helemaal geen lange vingers. Dus ik schudde wat met de klep en gooide hem daarna met een flinke vaart dicht. De tweede opening leverde geen resultaat op. Dus ik weer duwen en doen en weer de klep met een flinke klap dichtgegooid.
Toen ik de derde keer de klep wilde openen, werd mijn pas geblokkeerd. Het afvalsysteem schreef, dat ik al 2x afval weggegooid heb. Misschien moet er een oog op die container geprutst worden. Dan had ie kunnen zien, dat ik nog steeds met dezelfde zak in mijn handen sta. Morgen weer een dag.
Ik vraag me af hoe het straks met het zwerfafval moet.
Er zijn mensen die nogal schreeuwerig reageren als iemand stelt, dat 2x per dag wat weinig is. Zij beseffen niet dat er ook nog mensen zijn die zwerfafval opruimen en geregeld het afval dat naast de container achtergelaten 
is alsnog in de container gooien. De gemeente beweert te handhaven op het dumpen van afval. Hoe ze dat denken te gaan doen, weet ik niet. Handhaving is niet bepaald een sterk punt van deze gemeente.