vrijdag 22 december 2023

Wandelend inventariseren

Sinds het overlijden van Fenna loop ik ook naar het winkelcentrum. Zo ook vandaag. Voorheen reed ik op mijn fiets daar naar toe. Zo houd ik niet alleen mezelf in conditie, maar houd ik ook onze Fenna in ere. Vanwege de regen had ik dit keer mijn regenbroek ook maar aangetrokken. Ik heb er totaal geen moeite mee om in vol regenornaat een winkel binnen te gaan. Meestal is het vanwege het natte, stormachtige weer ook rustig. Dus een pluspunt voor mij. Omdat ik gewend ben ook in minder goede weersomstandigheden naar buiten te gaan, doe ik dat dus zonder Fenna ook.
Onderweg zag ik dit keer relatief veel zwerfafval liggen. Vooral veel plastic en papier, dat in struiken en tegen heggen aangeplakt zat. Dat is niet alleen vanwege storm Pia, maar ook door slordige en/of gemakzuchtige mensen. Er staat hier bijvoorbeeld in de buurt zo'n enorm grote container. Men is aan het verbouwen. In die bak wordt ook karton en papier gegooid. Omdat er geen net of zeil overheen getrokken is, waait vanwege de harde wind zelfs het natte karton en papier uit de container. Ook een groot pak isolatiemateriaal is weggeblazen.
Morgenochtend ga ik dus weer mijn wandeling combineren met het opruimen van rommel. Meestal ben ik dan een half uur tot driekwartier langer onderweg. Het kan zijn dat ik dan weer in mijn regenoutfit op stap ga. Ik vind het best. Zo'n outfit en de regen wegen niet op om weer lekker in de openlucht te zijn.