woensdag 27 december 2023

Help, teveel water!!

We zijn een paar maanden verder na de kreet "Weest zuinig met water!!". De arme Limburgers hebben nog niet eens alle eerdere waterschade vergoed gekregen en krijgen nu te maken met nog meer of weer schade. Logisch, want aan het voorkomen van waterschade door regenval is nog steeds niet gelukt. Dat project werd ooit door W.A. opgepakt. Maar ja, dat was ook maar gebakken lucht bedoeld om te doen voorkomen alsof ook W.A. zinvol bezig is. Ik hoorde zijn vrouw ook mooie verhalen vertellen over armoedebestrijding. Wel gek voor iemand die een groot fan is van het WEF. Die club wil juist iedereen arm maken en de bevolking uitdunnen. En wat het water betreft wil het WEF het drinkwater misbruiken om ons verplicht van medicatie te voorzien. Terug naar hemelwater.
Het opvallende is dat in Europa heel de afgelopen jaren heel veel dammen en stuwen verwijderd zijn. De reden is dat het goed is voor de natuur zal zijn en er minder overstromingen zouden plaatsvinden. In dat laatste kan ik me niet vinden. Maar ja, ik ben geen watermanager en W.A. wel. Zeiden ze.
Het lijkt mij dat men met stuwen en dammen de waterstromen beter zou kunnen managen. Maar zoals gezegd : wie ben ik? Volgens de EU is dat niet zo. En ja, daar zitten de bollebozen hè?