zaterdag 30 december 2023

Andere klimaatgeluiden

Afgelopen jaar heb ik diverse klimatologen horen stellen, dat het niet moeilijk is om met gegevens over het klimaat en weer te manipuleren. Het begint al met het startpunt van een meting. Die kan leiden tot zowel een daling van de temperatuur als een stijging. Zij vinden het startjaar 1850 daarom niet acceptabel als uitgangspunt.
Ze zijn ook van mening, dat het een politiek beeld is en geen wetenschappelijk dat door regeringen aan de wereld getoond wordt. Geloven in het klimaatmodel is geloven in de data die door mensen daarin gebruikt is. De discussies zijn meer gebaseerd op overtuigingen, dan op kritische wetenschap. Dat Co2 juist goed is voor de atmosfeer en zodoende de natuur wordt verzwegen. Er is door de critici een rapport uitgebracht, dat de klimaatgekte bestrijdt op basis van wetenschap.
Onder de ruim 1.800 critici bevindt zich ook (weer) Nobelprijs winnaars. Maar net zoals met het coronavirus en de vaccins (er was op voorhand gewaarschuwd voor de ernstige tot zelfs dodelijke gevolgen!), worden deze deskundigen plots weggezet als onwetenden.