maandag 18 december 2023

Beperking afvoeren afval

De gemeente Dronten heeft per 1 januari een beperking ingevoerd. Het betreft het aantal keer, dat de klep van een ondergrondse container geopend wordt. Per dag zal dan slechts 2x per dag, na aanbieden van de milieupas, de klep opengaan. De maatregel is bedoeld om het storten van met name bedrijfs- en bouwafval te beperken. Soms komt een busje bij zo'n container te staan, waar men bedrijfsafval uithaalt en die via diverse klepopeningen afstort. Dat wil men voorkomen. Dat soort afval kan men naar de Milieustraat brengen.
Nu is het wel zo, dat ik tijdens het opruimen van zwerfafval tussentijds de volle zak leeg in een willekeurige ondergrondse container. Als ik de opnieuw gevulde zak daarna weer leeg, dan kan ik die dag niet meer gebruikmaken van de ondergrondse container. Ik heb immers 2x de klep geopend. Een andere kwestie is die van achtergelaten afval naast de container. Tot nu toe ruimde ik die alsnog op. Maar dat betekent straks weer een getelde klepopening. Terwijl de dader er één bespaart.
Het is niet zo, dat we dan in de problemen komen. Ik vind wel, dat gezien de aard van het afval en het feit dat ik met mijn werk de gemeente help men daar rekening mee mag houden. Dus heb ik de gemeente maar de kwestie voorgelegd. Ik ben benieuwd naar de reactie.