woensdag 27 december 2023

Van het oostfront

De Russen zijn soms wat nonchalant (of arrogant?). Vanwege de successen zijn ze minder alert. Gevolg is dat in een week tijd drie Russische jachtvliegtuigen neergehaald zijn (showvliegen boven vijandelijk gebied is niet zo handig) en een schip op de Krim is weer beschadigd na een droneaanval van Oekraïne.
 De MSM meldt een aanval op een druk treinstation in Cherson. Men vertelt natuurlijk niets over de wagons met Westers wapentuig die bij dat station aanwezig waren. De aanval komt natuurlijk breed in het nieuws, want het bombarderen van vluchtelingenkampen, scholen en ziekenhuizen in Gaza is normaal. Rusland heeft zoals verwacht de jacht op de aanvoer van westerse wapens geopend. De Russische luchtmacht heeft gezworen, dat geen enkel F-16 het luchtruim zal kiezen.
De Russen hebben Marinka veroverd. De Oekraïense verdediging aldaar is ingestort.
Volgens de Russen heeft het land door de Speciale Operatie het leger weer op een modern niveau kunnen brengen. Het onderdeel raketten overtreft die van het Westen inclusief Amerika.
Amerika heeft in bedekte termen geopperd, dat het uiteenvallen van Oekraïne tot een van de mogelijkheden behoort. Er wordt in Amerika ook geopperd Oekraïne een atoombom te verstrekken. Natuurlijk, de oorlog is een ver van hun bed gebeuren. Hopelijk valt de eerste Russische A-bom dan wel op dat continent en niet in Europa. Amerika moet zijn oorlogen thuis, in eigen land eens gaan uitvechten. Pas dan wordt het een stuk rustiger en vrediger in de wereld. Ook in Palestina. Want van de Twin Towers heeft dat land niets geleerd.