woensdag 20 december 2023

Wie wat bewaart

Na weer een klus komen er steevast afval en geregeld oude cv ketels en andere apparaten enz. retour. Tussen het afval, vaak in lege dozen gegooid, tref ik vaak interessante voorwerpen aan. Het betreft niet alleen stukken koper, messing en kabels. Vaak liggen er ook nog schroeven, beugeltjes, bouten en moeren in zo'n doos. Soms los, soms nog in de plastic verpakking zoals geleverd bij een nieuw apparaat.
Ik sorteer het bevestigingsmateriaal uit en leg ze in aparte bakjes in de stelling. Ik gebruik dat spul als ik zelf ga klussen. Op die manier druk ik de kosten voor mijn opdrachtgevers. De meesten hebben AOW en een pensioen(tje).
De rest van het afval betreft papier / karton, plastic en stukjes kabel. Ook dat wordt allemaal gescheiden afgevoerd. Soms heb ik een plaatje metaal of kunststof nodig. Dat zaag of knip ik dan uit een kap van een oude cv ketel. Laatst heb ik een stuk flexibel slang gebruikt. Ook dat kwam uit zo'n rommeldoos.
Af en toe neem ik wat van die materialen mee naar huis. Daar verdwijnt het in mijn 'metalen' kist of naar soort in de opbergbakjes.
Op de foto boven staat een rood expansievat afgebeeld. Daar gaan mensen soms ook creatief mee om. Ze maken er een lamp, plantenbak of houtkacheltje van. Vaak wordt zo'n vat dan doormidden geslepen.