donderdag 28 december 2023

Ze roepen maar wat

Als eerste heb ik vanmorgen een zonnescherm uit de omklemming van den klimroos bevrijd. Het scherm was al een tijdje een stukje uitgedraaid en kon niet meer ingedraaid worden. Helaas was de gft kliko gevuld met restafval. Dus heb ik het groen niet kunnen opruimen. Maar dat komt nog wel. Na de koffie besloot ik op de fiets te stappen.
Uit voorzorg had ik mijn regenpak in de zijtas van mijn fiets gedaan. Ik ging wat strooivoer kopen voor de vogels. We hebben o.a. zo'n voerkoker voor vogels. Daar zijn vooral mussen en mezen blij mee. In de boom hangt een aantal vetbollen en een streng met zaad te wapperen.
Ik ga er ook nog een netje met gepelde pinda's ophangen. Vanuit het raam van de huiskamer kunnen we onze gevederde vriendjes zien foerageren.
Op de terugweg ben ik even naar de loods gereden. Daar waren twee mannen bezig met een VW Golf. Dat ding had last van inkomen hemelwater. Onder de voorruit bleken de waterafvoeren volledig verstopt. Er lag werkelijk een laag modder in de ruimte. In die modder lagen ook een stekker en een zwarte doos met bedrading nat te wezen. Het kan zijn dat daarom de auto soms wat vreemd schokt. Afgezien daarvan liep ie ook op drie poten. Dat was vanwege een vieze bougie met een dikke parel tussen de elektroden. Ik zag dat er nieuwe gemonteerd zijn. Volgens de eigenaar was de Golf eigendom van een automonteur. Maar afgaande op de staat van onderhoud schijnt iedereen zich monteur te noemen. Het filter van de kachel was totaal verstopt vanwege vuil. Het oliefilter zag e rook niet bepaald nieuw uit. Nu kan je wel denken aan de schoenmaker en zijn kinderen die blootvoets gaan, maar in het algemeen hebben de echte automonteurs een auto die piekfijn onderhouden wordt. Tegenwoordig roepen ze maar wat.
Omdat het interieur van de Golf ook flink vochtig geworden was, gaf ik de jonge eigenaar een advies :
T-shirt en korte broek aan, kachel op de hoogste stand, ramen wat open en dan maar rijden. Hoewel ik de kriebels had gekregen toen ik onder de motorkap keek, ben ik toch maar weer naar huis gefietst. Al die tijd bleef het droog.