vrijdag 22 december 2023

Ambtenarij

Er zijn lezers die zich ergeren aan mijn opmerkingen over het overheidspersoneel en de werksfeer. Het zijn mijn persoonlijke ervaringen, die ik bij een paar van die instanties zowel privé als zakelijk (detachering) opgedaan heb. Ik heb ook kennissen die in zo'n omgeving werken. Ook zij hebben soortgelijke verhalen. Helaas(!) krijg ik geregeld gelijk van nota bene officiële instanties, zoals dit keer een vakbond.
De klachten zijn typerend voor de ambtenarij : pesten, dreigen, discrimineren enz. van elkaar en niet te vergeten burgers. Ondanks de klachten in het verleden, is er niets veranderd. Erger, men klaagt nu over de klagers. Dus de kwestie omdraaien en daarmee de klachten ontkennen.
Dit keer klaagt men over de kritiek op Boa's. Ook die kan ik me voorstellen. Ze spelen graag agentje. Zelf ben ik op een autoritaire manier door Boa's benaderd. Het betrof toen het parkeren van onze bus achter het huis. Ik verkeerde in de veronderstelling, dat de bus op een oprit staat. De stoep loopt gelijk met de rijbaan en toen wij dit huis de eerste keren bekeken stond er een auto op het erfje geparkeerd. Zo ook bij anderen en aan de overkant.
Ik werd nogal bestraffend aangesproken alsof ik een kind was. Maar ik bleef rustig en vriendelijk en legde haar mijn visie uit. Voor de Boa was dat geen reden om zelf ook te dimmen. Ze moest zich blijkbaar even laten gelden. Van dienstbaarheid was totaal geen sprake. Wel van een dikke kont. Gelukkig kon ze mijn gedachten niet lezen.