woensdag 20 december 2023

Oprijbokken

Het is me dan toch gelukt. Dankzij een aantal gulle gevers op mijn verjaardag heb ik eindelijk een set oprijbokken kunnen aanschaffen. Niet dat ik zo arm als Job ben, maar mijn / onze prioriteiten liggen anders.
Ik heb ze afgelopen maandag besteld in een winkel hier. Vandaag mocht ik ze komen ophalen. Bij de loods heb ik ze maar gelijk even geprobeerd. De kunst is niet alleen de beide bruggen goed recht achter de wielen te plaatsen. Het oprijden moet ook nauwkeurig en vooral rustig gebeuren. Dit keer in de achteruit en met de hand op de handrem. Dankzij de elektrisch verstelbare spiegels, kon ik de wielen en de bokken zien.
Een maal op de bokken ben ik toch even een nieuwsgierige blik gaan werpen onder de achterkant van de Matrix. Daar zag ik een wat roestige balk zitten. Zo te zien is het oppervlakkige roest, want de balk zelf was in de coating gezet. Omdat we vinden dat sinds het vervangen van een stukje uitlaat de Matrix nogal bromt, heb ik gelijk maar de uitlaat gecontroleerd. Ik zag dat bij een aansluiting met een speciale uitlaatklem een zwarte roetplek is ontstaan. De klem lijkt mij te klein, want de uiteinden sluiten niet op elkaar aan. Daar zal de uitlaat wel lekken en de bromtoon produceren. Dus ik ga even terug naar de garage. De bokken hebben al weer wat opgeleverd. Mijn dank aan de gulle gevers!