maandag 12 mei 2014

Verzorgd bij kind in huis

we krijgen er hoofdpijn van...
In het nieuws las ik dat onze regering de ouderen onder ons flink wil aanpakken. Wie als oudere zieke door zijn of haar zorgzame kinderen in huis wordt genomen, moet flink inleveren. Dat moet iemand in zo'n situatie toch al, want het liefst wil men zelfstandig blijven wonen. Maar dat gaat dus niet meer. Daarbovenop moet men nu dus ook financieel gaan inleveren. Alsof ziek zijn niet erg genoeg is.
Mocht ik ooit in zo'n situatie terechtkomen, dan lijkt het mij normaal dat ik mijn kinderen een vergoeding betaal voor een opname bij hen thuis. Daar staat zorg, een kamer, eten, wassen, gezelschap enz. tegenover. En dan zwijg ik maar over de ziektekosten die jaarlijks de pan uit rijzen. Dus mijn kosten zullen zonder meer hoog zijn.
Het lijkt mij een veel goedkopere oplossing voor de overheid, dan opname in een verzorgingstehuis. Als dat tegenwoordig nog mogelijk is, want er zijn lange wachtlijsten. Ik begrijp niet dat met name linkse partijen met de PvdA voorop, achter dit soort maatregelen staan. Zo'n onderwerp lijkt mij veel belangrijker dan gefrustreerd achter de PVV aan te jagen. Ik zeg : "Kom eens zelf met een constructief sociaal beleid, waarin iedereen zich welkom, veilig en waardevol voelt!"