donderdag 29 mei 2014

Terug naar Het Groene Hart -2-


Via de oude Veerpoort (1601) liepen we richting het centrum van het vestingstadje. Daarna rechtsaf door de Lopikerstraat en aan het eind rechtsaf langs de begraafplaats weer terug naar het veer. De pauze in Schoonhoven werd ook benut om de lunch te gebruiken.
Het weer viel erg mee. Het was zowaar droog! Bij het pont troffen we een groep fietsers die uit Engeland kwam. Onder de helmen piekte grijze natte haren. Het waren ouderen. Stoere ouderen dus. Zij gingen aan de thee, wij aan de koffie.
Daarna reden we via de N210 en de N207 naar Gouda. We wilden eigenlijk de reis tot Bergambacht voortzetten over de Lekdijk, maar die was afgesloten. Men is de dijk aan het verstevigen.
De weg tussen Bergambacht en Gouda kwam weer vertrouwd over. Met het typisch Zuid Hollands polderlandschap, halverwege de scheve kerk van Stolwijk en de benzinepomp in de z-bocht. 'Kijk, tegen die brug heb ik mijn hoofd nog gestoten toen we aan het schaatsen waren!', zei Sonja wijzend naar een mooi oud groen ophaalbruggetje. In de weg is een aantal drempels aangebracht, die de snelheid van 80 naar 50 terugbrachten.
Voor de Haastrechtse brug over de Gouwe ligt een tweetal rotondes. De eerste is nieuw voor ons. De tweede, vlakbij de brug bestond al.
Dan rijden we rechtsaf naar beneden Gouda in.