zaterdag 10 mei 2014

Criminele motorrijders

Incognito...
Vandaag is geprotesteerd tegen het over een kam scheren van motorclubs. Het schijnt zo te zijn dat wie op een motor rijdt en een jack draagt met badges erop op voorhand een crimineel is. Laatst werden leden van een motorclub (Trailer Trash) geweigerd bij een dodenherdenking. Het waren leden van een motorclub die voornamelijk uit Sinti (zigeuners) bestaat. Die bevolkingsgroep is tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgd geweest. De herdenking bijwonen mocht niet. "Hadden ze maar andere outfit moeten aantrekken", was het argument van de burgemeester van Zandvoort.
In de jaren 60 werden op sommige scholen leerlingen naar huis gestuurd vanwege hun spijkerbroek en/of haar. Er is niet echt veel veranderd. Nee, je moet in het (kledings) hokje passen en anders moet je wegwezen. Hoe je als mens in elkaar steekt is blijkbaar van geen belang. Al ben je onverdraagzaam, heb je een uitgesproken hekel aan andere bevolkingsgroepen en/of ben je een crimineel, maakt niet uit. Zolang je kleding er maar goed uitziet. Ik bedoel, Hitler cs liepen er toch ook altijd netjes gekleed bij? En hoe zat het ook alweer met de Jodenster?
Maar zelfs zonder die badges en op een andere motor dan een Harley, kan het nog lastig zijn. Zodra ik mijn helm afzet, zal men ongetwijfeld denken : Hé een lid van de Satudarah! Incognito!