maandag 19 mei 2014

Brug Noordersluis blijft open

Welke motor??
De brug over de Noordersluis vertoont kuren. Gisteren bleef de brug uren openstaan. Dat betekende een flink eind omrijden voor velen. Men kon eventueel te voet en op eigen risico via een loopbruggetje bij het sluiswachtershuisje de wijk Lelystad Haven bereiken.
De Houtribweg, waar de brug in ligt, is een vrij drukke weg langs het Markermeer. De weg verbindt Lelystad met Almere. Komend vanuit Almere moet het verkeer via de Knardijk omrijden. Het verkeer dat uit Haven komt moet dan ook via dezelfde route omrijden. Zo'n moment van storing herinnert velen aan het feit, dat de wijk nogal erg sterk afhankelijk is van een goed functionerende brug. Maar misschien heeft iemand het bord op de onderkant van het brugdek verkeerd begrepen en de motor van de brug uitgezet.
De brug is met de hand weer gesloten, zodat het verkeer weer gebruik kan maken van de Houtribweg. Vanmorgen is na de spits even geprobeerd of de brug het weer doet. Of ie weer open gaat en ook weer dicht, bedoel ik. Is er dan toch iets verkeerd gegaan bij het grote onderhoud?