donderdag 29 mei 2014

Terug naar Het Groene Hart -1-


Veerpont Schoonhoven - Gelkenes
Ameide
Gisteren hebben we een nostalgische trip gemaakt naar Het Groene Hart. Om precies te zijn naar Schoonhoven en Gouda.
Het was een regenachtige dag, maar dat kon onze pret niet drukken. De Gooiseweg wordt onder handen genomen. Er komen rijbanen bij. De werkzaamheden gaan gepaard met snelheidsbeperkingen. Dus in plats van 100 terug naar 70 en soms 50 km /uur. Fenna was ook mee. Het leuke van haar is, is dat ze niet na een kilometer al begint te zeuren of we er al zijn. Een hond, daar heb je nog iets aan. Via de A27 namen we na Utrecht de A1 en de A2 richting het zuiden. Bij de afslag IJsselstein verlieten we de saaie snelweg en kwamen in het typisch Hollands polderlandschap terecht. Toch heel anders dan het Flevolands. Ik zou zeggen : veel natuurlijker en vertrouwder. Maar dat zal ook te maken hebben met onze geboorteplaats Leiderdorp.
Via de N210 reden we richting Lopik, waar we linksaf naar de Lekdijk reden. Op de dijk sloegen we linksaf, omdat we even een kijkje wilden nemen bij de Salmsteke. Dat is een dagrecreatieplek aan de Lek, met strand. Aan de overkant ligt het dorp Ameide. Op die grote parkeerplaats maakte Robert (toen 15 jaar) zijn eerste rit achter het stuur van een auto, een Nissan Prairie.
Fenna kon daar even de poten strekken en wat souvenirs (in de container) achterlaten.
We verlieten Salmsteke en reden via de Lekdijk richting Schoonhoven. Na het openluchtzwembad 't Wilgerak reden we richting het veerpont aan de Lek. Daar parkeerden we de auto en maakten met Fenna een wandeling door de oude Zilverstad.