zondag 25 mei 2014

Een buitenkeuken


Oeps! Even omdraaien...
Voor het eerst geen houtskool meer om te bbq'en, maar gas. Het is wat surrogaat, ik weet het. We hebben wel eens eerder een keer op zo'n gas-ding iets klaargemaakt, maar dat apparaat had lavasteentjes. Dit toestel heeft drie branders om te bbq'en en een kookpit.
De keuken was in een enorme doos verpakt, waarvan de tekst liet zien dat ie uit het verre China kwam. Ik verwachte een zo goed als kant en klare buitenkeuken. Maar toen ik de inhoud uit de doos had gehaald, leek het of ie onderweg helemaal uit elkaar was gevallen : Wat een onderdelen!
Gelukkig was er een handleiding in fatsoenlijk Nederlands aanwezig. Hoewel, er was nauwelijks tekst, alleen tekeningen. Moeilijk te begrijpen tekeningen. Men zegt weleens : "A picture paints a thousand words", maar dit bleven grotendeels Chinese woorden voor mij. Ik besloot een foto van het apparaat als vertrekpunt te nemen.
Tijdens het monteren van de beide wieltjes viel mij op dat er eigenlijk twee ringen te weinig waren bijgeleverd. Nu zat er maar aan één kant van het kunststof wiel een ring. Zoals ik al verwachtte zaten de voorgeboorde montage gaten niet keurig tegenover elkaar. Hoe ik dat wist? Dat spul komt immers uit China, je weet wel : die mensen met die scheve ogen!

Ik ben ruim anderhalf uur bezig geweest om dat zwarte kook- en braadgeval gemonteerd te krijgen. Even ging het mis. Dat was toen ik erachter kwam, dat het kookgedeelte andersom op het onderstel stond. Ik hoefde gelukkig maar vier boutjes los te maken en het geheel om te kunnen draaien. Ik had bij deze klus alleen een steeksleutel (voor de moeren op de wielen) en een schroevendraaier nodig. We moesten wel nog een gasdrukregelaar en anderhalve meter gasslang kopen.
Hij staat nu keurig onder een mooie afdekhoes waterpas te wachten op de vuurdoop.