donderdag 8 mei 2014

Help, mijn man is klusser -4-


In de kast
Woekeren met ruimte. Dat is wat mij op dit moment bezighoudt. In mijn programmeurstijd moesten we numerieke velden 'packen'. Dat bespaarde ruimte. Als je die waarde wilde gebruiken, moest ie eerst 'unpacked' worden.
In het fietsenschuurtje is het ook woekeren met de ruimte. Ik hield uiteindelijk een strook van zo'n 50 cm breed over. Van de vloer tot aan het dak. In die ruimte wil ik mijn gereedschap kwijt. Dat hing in de verkochte woning aan een bord van 0.60 bij 2.50 meter.
Ik besloot geen rek, maar een kast te maken. Ik besloot namelijk over te gaan tot het 'packen' van de hoeveelheid gereedschap. Met als resultaat drie panelen voor gereedschap : de achterwand en de binnen- en buitenzijde van de deur. De afmetingen per paneel zijn 50 x 125 cm. En dat dus drie keer. Voldoende voor al het gereedschap.
De buitenkant...
Ging er iets mis? Ja zeker! Ik kreeg de kast op mijn kop. Haha! Ik had hem keurig waterpas tegen de muur geplaatst om de boorgaten af te tekenen. Maar toen ik mijn potloodje pakte, viel ie met veel geraas om. Gelukkig had ik net eerder een kort gesprekje over iets waar ik een hard hoofd in kreeg.