zondag 4 mei 2014

Geen Lancaster

Vanmiddag ben ik naar het Redeplein in Dronten gegaan. Rond 14.40 uur zou een oude Lancaster bommenwerper twee keer komen overvliegen. Er had zich een behoorlijke menigte belangstellenden verzameld, waaronder Airgunners.
De tijd vloog wel voorbij, maar geen Lancaster. Ik dacht : "Zou die vlucht dit keer soms door de NS gepland zijn?" Op zeker moment hoorde ik : "Test, test, goede middag" door de speakers klinken.
Niet veel later werd ons verteld, dat de Lancaster al overgevlogen was. Over het industrieterrein van Dronten. Twee keer zelfs.
De speaker wist te vertellen dat men de verkeerde coördinaten had opgegeven aan de piloot. Men hoopte dat de oude kist alsnog even over het Redeplein zou vliegen, maar daar had de piloot 'no way!' op geantwoord.
Iedereen baalde als een stekker, inclusief de organisatie. Het publiek verliet op rustige wijze het plein. Geen rellen, geen ingegooide ruiten en/of vechtpartijen. Dat laatste misschien hooguit tegen de tranen. Op de terugweg dacht ik nog : "Tja, ons Engels is beroerd, net zoals onze topografie. Er is overal nauwelijks tijd voor en dingen in één keer goed doen komt nog sporadisch voor. Dus ergens is het allemaal wel logisch. Het lijkt wel oorlog."