dinsdag 3 december 2013

Staat wel stoer...

..maar toch ook wel erg onverstandig. Ik bedoel dat hardrijden van sommige bestuurder van motorvoertuigen. Vooral op de rechte wegen. Maar van enig verkeersinzicht, anticiperen en speciale verrichtingen (zoals inparkeren), is totaal geen sprake. Dan laten ze het compleet afweten.
Ik zie ze hotsend en botsend over de stoep inparkeren, omdat fileparkeren niet aan hen besteed is. Of hard rijden, voor- of achteruit maakt niet uit, in situaties waar het risico op ongelukken juist erg hoog is. Vaak zijn ze nogal gefrustreerd en/of gestrest. Of willen in de auto hun ego wat opkrikken : kijk mij eens! The Fast en Furious. Een van de acteurs van die filmserie, Paul Walker, is samen met zijn vriend verongelukt in een Porsche : Too fast lo live, too young to die. Bye, bye. Voor de muziekliefhebbers : een stukje tekst uit een stevig rock-nummer van The Eagles,  James Dean.
Snel rijden en goed rijden, dat is de kunst. En wie die kunst verstaat, rijdt over het algemeen rustig. Want die kent de risico's. Niet alleen voor zichzelf, maar vooral voor andere weggebruikers.