vrijdag 20 december 2013

Een oude Kever met HD



Een paar dagen geleden gebeurde het vlakbij de Noordersluis. Krááák!! klonk het en de oude VW kever zakte door de achteras. Om te huilen natuurlijk, want zo'n mooi zeer oud beestje - met bril!- zie ik niet zo vaak. De kever zag er verder mooi uit en dat maakt de panne extra pijnlijk.
Men heeft hem nu voorlopig maar even aan de kant gezet. De Duitse kever staat erbij als een dito herdershond die heel veel last heeft van hd : weggezakt door de achterpoten. Mijn inschatting is dat de boel best wel weer gerepareerd kan worden. Hoewel dat natuurlijk wel weer geld gaat kosten.
Zelf ben ik een aantal jaar ook inzittende geweest van een Kever. Een knalrode, die mijn pa op Curaçao had gekocht. Daar reden we soms met z'n zevenen in! Hahaha! En dan ook nog in een brandend zonnetje. Nog niet zo lang geleden mocht ik even plaatsnemen in zo'n nostalgische VW. Toen kwam de oranje auto mij nogal spartaans over. Wat een helden waren we toen eigenlijk. Die vind ik niet zo veel meer, helden. Maar ze zijn er nog. Ze rijden oldtimers als Kevers, oude legervoertuigen, Urals, MZ's en natuurlijk .... op de fiets.