woensdag 25 december 2013

Over ontmoetingen en eenzaamheid

Het leuke van internet is dat ik sinds kort weer contact heb met twee mensen uit mijn jeugd. De een is een voormalige buurjongen die ik op CuraƧao leerde kennen. De ander is een voormalig klasgenootje, bij wie ik zowel op de lagere school als op de Mulo in de klas heb gezeten. En wat nog leuker is : ze zijn beiden ook net zo oud geworden als ik! Ach ja, ze blijven in mijn herinneringen nog zo jong en dan is het een leuke verassing te zien dat toch ook zij met mij door het bos der jaren meegewandeld hebben. Samen door de tijd met elk een eigen leven.
Vandaag, eerste kerstdag, heb ik iemand uitgenodigd om samen met mij een deel van de dag door te brengen. Het is een ouder iemand, waarvan ik weet dat hij beide kerstdagen alleen is. Vandaag komt hij op de koffie (met kerstbrood en banketstaafje) en morgen mag hij aanschuiven aan onze kersttafel. Alleen is immers ook maar alleen. En eerlijk gezegd is o.a. de bedoeling van kerst, dat we aan elkaar denken en dat tonen.
Sonja schenkt op deze dag aandacht aan haar zieke moeder, die anders ook alleen de eerste kerstdag moet doorbrengen. Zo geven we beiden met kerst invulling aan de kerstgedachte. Fijne Kerstdagen en geef om elkaar.