zaterdag 7 december 2013

Senseo hapert


zo goed als nieuw
Na 8 jaar trouwe dienst hebben we afscheid moeten nemen van onze eerste Senseo. Hij had met name moeite om twee kopjes koffie fatsoenlijk te vullen. Soms, als er maar één kop getapt moest worden vulde hij hem maar tot de helft. Hij maakte daarbij een vreemd geluid. Ik heb het nog een paar keer geprobeerd met ontkalken, maar dat hielp niet. Het type HD7810 is alom bekend op het internet en dus was de diagnose al snel gesteld : het waterfilter moest vervangen worden.
kapot filter...
Ik heb dankzij een filmpje op Youtube de Senseo kunnen demonteren en zag toen dat het filter inderdaad de boosdoener was. Het filter bleek al barstjes te vertonen en was op de pomp gescheurd. Vandaar dat ie te weinig druk kon opbouwen om het water door het koffiepad te persen. Een nieuw filter kost zo'n 13 euro exclusief verzendkosten.
De volgende stap was eerst maar even op Marktplaats gluren. En wat denk je? Ja hoor een zo goed als nieuwe Senseo voor maar 25 euro! En ook nog vlak om de hoek! Dus, hupsakee, niet moeilijk doen en toch maar voor een andere gekozen.