zaterdag 21 december 2013

Schade aan de scooter

een pleister op de wonde....
Zelfs met beveiligingscamera's in de buurt proberen sommige mensen zich aan hun verantwoordelijkheid te onttrekken. Of wel : gefilmd worden terwijl je schade veroorzaakt. Dan ben je niet alleen een vandaal, maar ook een leugenaar. Dubbelop dus. En dan de reacties van sommigen van hen. Die kunnen zeer heftig zijn, waarbij de schuld altijd bij anderen ligt.
Onlangs is iemand per ongeluk tegen de scooter aangereden met een kar. Gevolg een scheur in een kap. Het gebeurde onder het werken. Het lijkt mij dat zo'n medewerkster verzekerd is tegen dit soort zaken. Hoewel ze zich bewust was van de botsing, de scooter stond geparkeerd, heeft ze nagelaten om even een briefje achter te laten of moeite te doen om de eigenaar te achterhalen. Zo'n blauwe plaat kan erg handig zijn. Gewoon even het kenteken laten omroepen. Jammer voor haar, maar gelukkig voor ons hangt er een beveiligingscamera vlakbij de plaats delict.
Toen de vrouw erop aangesproken werd, ontkende ze eerst. Maar toen ze van de camerabeelden hoorde gaf ze aarzelend toe verantwoordelijk te zijn voor de schade. Een beetje flauw hoor. Aan de andere kant ook weer erg herkenbaar. Steeds minder mensen lijken hun verantwoordelijkheid te willen nemen. Een maatschappelijk verschijnsel.
Zo zie je maar weer. Je kunt nog zo zuinig zijn op je spullen, schade kan altijd gebeuren. En dan maar afwachten of de veroorzaker een eerlijk iemand is.