maandag 15 januari 2024

Van het oostfront

De Haagse politiek vindt dat China ten opzichte van de Oeigoeren een misdaad pleegt. Maar wat Israël doet (wat overduidelijk een genocide is) wordt gesteund. Met de steun aan Israël hebben de westerse landen zichzelf gediskwalificeerd als beschaafde wereld. Misschien volgt het ICJ ook nog.
Jammer dat omroep Max ook met het nieuws uit Oekraïne manipuleert. Er werd gezegd dat in de directe omgeving van Kiev veel arme ouderen in de problemen zijn gekomen vanwege de oorlog. Een Oekraïense oma vertelde over de dag dat er veel tanks langs haar huisje reden. Huh? Russische tanks bij Kiev? Onzin! Ze bleek in het oosten van Oekraïne te hebben gewoond en vertelde over de situatie daar toen de oorlog begon.
Naar zeggen heeft Oekraïne twee belangrijke Russische verkenningstoestellen neergehaald. Rusland stelt op zijn beurt, dat het de laatste militaire fabrieken in Oekraïne heeft vernietigd. Oekraïne roept steeds meer vrouwen op voor het leger. Er zijn 50.000 uniformen voor vrouwen ingekocht. Van de Oekraïense dienstweigeraars en hen die het land omwille van de militaire dienstplicht ontvlucht zijn  worden de woningen in beslag genomen.
De NAVO heeft vastgesteld dat Rusland over jachtvliegtuigen beschikt, die moeilijk te onderscheppen zijn. Russische eenheden ondervinden veel hinder van tunnels en drones in hun opmars in de noordelijke grensstreek.
Rusland heeft zijn kernwapens op scherp gezet. Zoals strategen al verwachtten zal een eventuele oorlog met Amerika in Amerika zelf gaan plaatsvinden en niet daarbuiten. Als Amerika zo graag oorlog wil, dan graag in eigen land tegen de Russen knokken en niet in Europa of elders. Nu het Westen de oorlog in Oekraïne heeft verloren, zint Amerika / Oekraïne op een alles of niets aanval. De CIA is naast haar regie over de genocide druk doende om Poetin ten val te brengen.
Geruchten gaan als zou Duitsland zich militair voorbereiden op een oorlog met Rusland. Dat zou van de moffen (Duitsers die daartoe besluiten) erg dom zijn. Hebben zij aan twee lessen nog niet genoeg? In wezen is Duitsland een van de Amerikaanse staten. En wat de Duitse troepenmacht betreft, het barst er nog van de Amerikanen.