maandag 15 januari 2024

Een vliegende start

Het was een zeer actieve start van de week. We hebben vanmorgen eerst al het gescheiden metaal weggebracht naar Kampen. Onderweg kwamen we erachter, dat we onze lunch vergeten zijn. De broodjes kaas lagen nog in de koelkast! Gelukkig kwamen we ook langs een fast food tent. We zaten daar tussen scholieren van onze lunch te genieten. Weer in de loods aangekomen, hebben we de boel opgeruimd en wat tuingereedschap geselecteerd. Dat hebben we bij het recreatiehuisje nodig. Toen we dachten klaar te zijn, kwam er een blauwe bus aan. Met allerlei afval van weer een klus. Dus hebben we even een handje geholpen met het opruimen ervan.
Er was ook weer een oude cv ketel meegekomen. Dus dat wordt weer demonteren geblazen. Daarna zijn we naar de wasstraat gereden. De
Matrix zag er niet uit na al die kilometers in slecht weer. Zo'n wasstraat is weer eens wat anders dan met een treintje door de spooktunnel op de kermis. Nee, we hebben niet zitten zoenen. Daar was het te licht voor.
Na de wasstraat hebben we de Matrix met de stofzuiger weer opgetut. Terwijl de een links bezig was, deed de ander rechts. Dus was ook dat klusje zo gepiept. Toen zijn we naar een kringloopwinkel gereden. Die bevindt zich in dezelfde buurt. De vorige loods was schuin tegenover de wasstraat en dicht bij de kringloopwinkels. Maar daar komen we niet meer zo vaak.
In de winkel zag ik een buurtbewoonster staan. Dus dat werd een gesprekje van zo'n 20 minuten. Het ging voornamelijk over onze maatschappelijke activiteiten. Uiteindelijk waren we tegen half vier weer thuis. Moe, maar zeer voldaan. Aan de thee vroeg ik Sonja welk uitje ze vandaag het leukst vond. Dat was onmiskenbaar die naar de kringloopwinkel. Maar dat komt omdat die donkere wastunnel te veel verlicht was.....šŸ˜ Vanavond is het stamppot bietjes met rauwe uitjes en een balletje gehakt.