zaterdag 20 januari 2024

De radio

 Er landde een witte reiger hier. Eerder was zo’n grijs exemplaar te zien. Er ligt hier een slootje, maar ik heb daar geen vis gezien. Wel op mijn bordje. Maar die kwam van de markt. Ik weet dat die vogels ook muizen en mollen eten. Die zijn hier ook.
Vanmiddag hoorde ik wat voetbalcommentaar op de radio. Het deed mij denken aan de tijd, waarin mijn vader ook zo wedstrijden volgde. Meestal op de zondagmiddag. Hij vulde ook de toto in. Dat formuliertje moest ik dan naar de tabakswinkel brengen. Dankzij dat formuliertje wist ik al als kind in welk jaar mijn vader geboren is. Want de geboortedatum moest ook ingevuld worden. In die tijd kende het commentaar heel andere clubs. Zoals Elinkwijk, NOAD, Dos, Stormvogels, Tubantia, SC Enschede, AGOVV enz. Vergane glorie dus.
Als commentatoren en later tv presentatoren herinner ik me Jan Cottaar en Siebe van der Zeeuw. Men schakelde ook over naar andere sporten. Zoals paardenraces op Duindicht in Wassenaar. Quick Silver S!
En wat te denken van de berichten voor land- en tuinbouw en de waterstanden voor de scheepvaart. En tot slot waren er de oproepen van de ANWB voor mensen die onderweg of met vakantie waren.