dinsdag 30 januari 2024

Kiek uut, een juut!

Al een aantal jaar draag ik in de koudere periode een lekker gevoerd zwart jack. Er zitten op dat jack een paar emblemen. Als ik met dat jack aan, met een zwarte muts (of pet) op mijn hoofd en een blauwe jeans aan mijn kont hier fiets, zie ik af en toe opvallende reacties van mensen. Als iemand bijvoorbeeld zijn hond ergens laat poepen, wordt ie wat zenuwachtig. Vaak doet zo'n iemand net alsof ie een zakje in zijn / haar jas- of broekzak zoekt. 😅 Terwijl ik weet dat die persoon nooit de poep van z'n hond opruimt. Als ik al vrolijk fietsend over het fietspad bepaalde jongeren tegemoet rijd, gebeuren er ook soms vreemde dingen. Zoals een capuchon over het hoofd trekken en naar beneden kijken. Of plots omdraaien en achteruit doorlopen. Dankzij mijn spiegel zie ik ook dat sommige van die lui zich omdraaien en mij nastaren.
Nog niet zolang geleden werd ik spontaan aangesproken toen ik op de fiets een ondergrondse container naderde. "Meneer, wij gaan dit hier niet zetten hoor!", zei een jonge vrouw met een accent, terwijl ze naar een gedemonteerd kinderbedje wees. De oudere vrouw naast haar schudde het hoofd. Ik stapte af om de jonge vrouw aan te horen. "Ik woon daar (ze wijst naar een woning vlakbij), we gaan een kinderkamer maken", lichtte ze toe, "dit gaat naar mijn huis." Ik was natuurlijk enigszins verbaasd en moest lachen. Maar ik beperkte me tot : "O, prima hoor, dag!" en fietste weer verder.
Als ik zwerfvuil opruim, draag ik in deze periode ook dezelfde outfit. Ook dan gedragen sommige mensen zich of erg voorbeeldig of verdacht. 😂