dinsdag 16 januari 2024

Kortzichtige politiek

Er zijn mensen die beweren, dat het tekort aan woningen niet komt vanwege de bevolkingsgroei. Zij refereren dan aan de stroom buitenlanders. Ze beweren dat het tekort veroorzaakt wordt doordat men te weinig woningen bouwt. Deze mensen verdedigen namelijk de ongebreidelde instroom van buitenlanders.
Duidelijk is nu dat onze bevolking te snel groeit en dat de instroom beperkt moet worden. Veel Nederlanders blijven op oudere leeftijd in hun eengezinswoning wonen. Een gevolg van de politiek, die het nodig vond om bejaardentehuizen en aanleunwoningen op te doeken. De kinderen moesten hun ouders maar thuis verzorgen. Omdat er geen aantrekkelijke regeling is, zien ouderen af van kleiner wonen. In de meeste gevallen betekent kleiner wonen meer huur betalen. En tot slot is er de gekte rond het stikstof, die het bouwen bijna onmogelijk maakt. Door dit gedoe blijven veel woningzoekenden zitten waar ze zitten. Dat is meestal thuis bij hun ouders en blijven de ruimere woningen bezet. En daarmee is het cirkeltje rond. Kortom, het is de kortzichtige politiek van Rutte en Kaag die de woningellende veroorzaakt heeft. 
Nederland doet mee in de strijd tegen Jemen. Of wel : Nederland vecht mee met de zionazi's van Israël. Want daartegen strijdt het pro-Palestijnse Jemen, door schepen die naar Israël willen varen aan te vallen. Natuurlijk geeft men er graag weer een politieke draai aan : de vrije scheepvaart. Dat andere landen scheepvaartblokkades worden opgelegd, daaraan doet ons landje niets. Het riekt naar de drogreden die Amerika gebruikt om oorlogen te voeren; de democratie. De EU onder leiding van een Duitse met merkbare nazi trekken, staat ook weer te popelen.