woensdag 31 januari 2024

Typisch lokaal

Het lokaal krantje De Drontenaar (mijn spellingscontrole kent geen 'Drontenaar') heeft geregeld last van politiek correct nieuws. Ook dit keer over het groot aantal winkeldiefstallen dat plaatsvindt. Er is sprake van een verdubbeling, al is dat m.i. een zeer behoudend aantal.
Feit is, dat sinds 'vluchtelingen' geregeld een retour AZC - Centrum nemen, ze worden met twee 'harmonicabussen' aan- en afgevoerd, de stijging van het aantal winkeldiefstallen exorbitant is. Winkeliers beklagen zich er al langer over, maar het verschijnsel wordt stil gehouden. Het is net zoals in Kampen, dat aan de andere kant van het AZC ligt.
Dagelijks zie ik een zwarte sliert jongelui tussen het station en het centrum. Af en toe waan ik me in een Arabisch of Afrikaans land. 
Jammer dat De Drontenaar dit soort halfbakken journalistiek brengt. Slachtoffers (zijn niet moeilijk te vinden) interviewen is te veel gevraagd. Afgezien daarvan wordt de waarheid weer geweld aangedaan, want de daders liggen zogenaamd op het kerkhof.
De fietsenstallingen bij het station zijn overvol. Er hangt weliswaar een leuk bord met een verwijzing naar andere stallingen, maar ook die zijn zichtbaar(!) vol. Een kwestie van even gaan kijken na begin werk- / schooltijden. De vraag is : wanneer komt er uitbreiding? Of wil de gemeente eerst nog wat boetes incasseren om de uitbreidingen te kunnen financieren? Dat zou natuurlijk ook kunnen.