maandag 29 januari 2024

China en Tesla

Ach, je kon erop wachten. China heeft de Tesla in de ban gedaan. Echt nieuws is het niet. In China is men daarmee al een jaar geleden begonnen. Logisch, want dat ding is een rijdend stuk elektronica met allerlei mogelijkheden. Inclusief een remote control system. Welke Tesla eigenaar / rijder weet precies welke de functionaliteiten zijn? Het is wat dat betreft hetzelfde als met de bekende cookies en apps. De mobiele telefoons doen en kunnen veel meer dan menigeen beseft.
Nie tonbelangrijk : China heeft z'n eigen e-car productie, waaronder de BYD. De auto werd ooit uitgelachen door Elon Musk. Maar nu, een paar jaar later is het merk een geduchte concurrent geworden. Musk kent blijkbaar de geschiedenis van Japanse en Koreaanse auto's niet.
AI is ook zoiets. Allemaal leuke oplossingen komen tevoorschijn. Maar de zwarte kant wordt niet belicht. AI kan ook op andere manieren ingezet worden. Met een groot risico voor de mens. De bio productie is ook zoiets. Men kan er niet alleen vleesproducten maar ook lichaamsdelen maken en dus ook 'mensen'. Compleet met denkvermogen. Stel je eens een leger of een bende criminelen (= soms hetzelfde) van dat soort klonen voor. Men was al zover gekomen, dat een AI mens (robot) zichzelf ging beschermen tegen de mens van vlees en bloed en zijn eigen taal ontwikkelde. Een taal, die door de ontwikkelaars zelf niet ontcijferd kon worden. Het kweken van levensgevaarlijke virussen is dus slechts één van de bezigheden. In de Tech wereld vinden gebeuren ook veel gevaarlijke ontwikkelingen plaats.
Net als de Tesla, kan men de robots op afstand bedienen. Dus heeft 'men' (de elite?) geen leger, geen ME en geen politici meer nodig.