vrijdag 19 januari 2024

Een hondenalbum?

Ik ben de dag begonnen met het isoleren van het eerder door mij afgedekte gat in de muur. Ik heb het afdekplaatje verwijderd en wat steenwol in de ruimte geplaatst. Daarna het ik het plaatje weer tegen de muur geschroefd. Het viel vanmorgen mee met het aantal gasten een de Koffietafel. Toen ik een kijkje nam, ontmoette ik een van hen bij de deur. Toen ik haar begroette en zei dat ik het stoer vond dat ze ondanks dit weer gekomen was, keek ze mij wat lachend aan. “Wacht dacht je? Zo snel laat ik me niet tegenhouden. Helemaal niet door het weer.” Ik vertelde haar maar niet over de andere geluiden, die vanmorgen gehoord en gelezen hebben. Van met name mensen die veel jonger zijn dan haar. Die haakten stuk voor stuk af. Binnen bleken zelfs de 90+ ‘ers aanwezig te zijn. Stoere mannen en vrouwen dus.
Het zal wel weer zo hebben moeten zijn, want ik zat dit keer naast iemand die ook een Friese stabij gehad heeft. Die hond is 14 jaar geworden. Net als bij Fenna ging ie geleidelijk achteruit. In de laatste fase begon de reu zich buiten in de tuin te verstoppen. Hij beet zelfs zijn baasje toen ie hem aan zijn halsband naar binnen wilde halen. Een dag later overleed de hond. Hij was gewoon helemaal op.
Omdat ik gisteren herinnerd werd aan Fenna, schoot me te binnen dat ik helemaal geen foto’s van haar heb laten afdrukken.  Het bracht mij trouwens op het idee om een album / boekwerkje te maken over al onze honden. En wellicht ook over onze logees, die wij tussendoor gehad hebben.