woensdag 17 januari 2024

Kouwe klauwen!

Met dit weer buiten klussen is geen pretje. In het schuurtje van ons trouwens ook niet. Net of ik in een grote koelkast bezig ben. Maar goed, stilzitten is ook niet alles. Vanmorgen was ik weer even in de loods bezig geweest. Wat metalen scheiden en opruimen. Ik heb maar gelijk een foto gemaakt van de TL verlichting. Die twee bakken mogen gratis weg. Dus heb ik ze later op een lokale site geplaatst. Wie het eerst komt, het eerst maalt, was de insteek. En zie ik had binnen een kwartier beet! De communicatie verliep zeer positief en vriendelijk.
Meneer kon ze pas komende vrijdag ophalen. Maar dat kwam ons niet gelegen. Het kon ook vanavond. Dan zou ie zijn ouders vragen of ze een wandelingetje deze kant op wilden maken. Maar ik zag het niet zo zitten om twee ouderen met de verlichting te zien lopen. Omdat ik ze toch uit de loods naar hier moest halen, bood ik aan de lampen bij zijn ouders (ze wonen hier in de buurt) af te geven. Meneer was daar zo blij mee, dat hij mij een pot honing aanbood. Hij bleek imker te zijn. Zijn moeder nam de TL balken in ontvangst en gaf me een potje honing! Mmm! Ik gebruik dagelijks een lepeltje honing in mijn thee.
's Middags heb ik nog een gaatje in een buitenmuur gedicht. Hier in de buurt. Weer een gat waar voorheen een rooster op zat van de afzuigkap. Toen ik de bewoonster vertelde, dat ik haar gaatje gedicht had, werd ik om mij onduidelijke redenen verkeerd begrepen. 😑Maar ze is er wel erg blij mee. Gelukkig maar, want ik had kouwe klauwen gekregen van dat klusje. Het afdekplaatje gaat er nog wel een keer even af om de ruimte erachter op te vullen met wat steenwol. Af en toe kom ik een restant tegen.