woensdag 24 januari 2024

To do list

Ons lijstje met werkzaamheden in en rond het vakantiehuisje wordt al wat korter. De grootste klussen betreffen de buitenkant. Maar daar is dan wel droog weer voor nodig.
Afgelopen weekend hebben we weer veel kunnen doen. Zowel binnen als buiten. Binnen is een aantal plinten geplaatst, hier en daar zaken afgewerkt (schilderen, witten, kitten en monteren) en spullen uitgezocht. Er wacht nog wat schilderwerk, maar veel is het niet.
Buiten het terrasje onkruidvrij gemaakt, een ander deel verhoogd, een schuurtje opgeruimd en de buitenkant geïnspecteerd. Tijdens en na de regen heb ik een blik geworpen in beide regengoten. Ze hebben het hemelwater keurig afgevoerd. De goten stonden droog. De langste, een zinken exemplaar kan nu definitief vastgezet worden. Daarvoor moeten speciale hoekprofielen gemonteerd worden, die in de kraal van de goot moeten vallen en de beugels op hun plek moeten houden.
Ik ga nog wel een hor maken, zodat in de slaapkamer het raam open kan blijven. Er schijnen anders 's avonds insecten op het licht af te komen.
We combineren de klussen met een aantal dagen even er tussenuit zijn. Dus met een vakantiegevoel. Zo, en nu weer op naar de loods.