vrijdag 19 januari 2024

Een witte vrijdag

Wat een mooie start, zo'n wit tapijt! Oké, ik hoef niet naar werk of zo. Misschien ga ik wel even naar de Koffietafel, want die gaat hoe dan ook gewoon door. Die vrijwilligers zijn geen mietjes / watjes. Ik schrijf dat zo, omdat ik verbaasd ben over bepaalde reacties met betrekking tot het weer. Bij het eerste het beste sneeuwvlokje, haken veel mensen direct af. Dus wordt het geen wandeling of boodschap doen. Dat doen ze trouwens ook niet als er een druppel regen valt. Een paraplu of regenjas hebben ze blijkbaar niet.
Van sommigen weet ik dat ze zitten te hopen op iets als excuus, zodat ze met een 'legitieme reden' niet in actie hoeven te komen. Het heeft wat weg van het fenomeen 'schoolziek', maar dan van volwassenen. Er zijn er ook die minder goed ter been zijn. Daar heb ik alle begrip voor. Maar niet zozeer voor de snelle afhakers.
Vanwege die mentaliteit begrijp ik ook wel, waarom het OV na wat sneeuwvlokken snel stilvalt. Alleen een Belgische vervoerder blijft het OV in ons landje uitvoeren.
Ik wil eerst thuis de boel voorbereiden, voordat we weer het bos ingaan. Komende maandag ga ik even wat info uitwisselen met de eigenaren van de stabij. Ze zoeken aan oppasadresje voor hun teef. Voor mij zal het een soort troosthond worden.😅