zondag 14 januari 2024

Het regent

De schaatspret was van zeer korte duur. Neemt niet weg dat de verkoop van de ijzers succesvol is geweest. Als het vriest worden mensen plots gek. Maar nu regent het. Gelukkig maar, want nu kan ik de dakgoten controleren op een al dan niet goede montage.
Vanuit de huiskamer kon ik zien, dat de lange zinken goot keurig het regenwater afvoert. Ik heb namelijk als voorlopige oplossing een 12 mm gat geboord aan het eind van de goot, bij de regenpijp. De goot heeft namelijk nog geen afvoer. Vandaar het gat. Voor de zekerheid heb ik door het gat een stuk in elkaar gedraaid montagedraad in de regenpijp gehangen. Via dat draad stroomt het water de pijp in.
Natuurlijk komt er een echte aansluiting op.
De andere goot, een bakgoot van kunststof, voert het water ook af. Maar ondanks het verloop blijft er toch wat water aan de andere kant staan. De kunststof goot bestaat uit delen, die met koppelstukken aan elkaar gelijmd zijn. De goot is zodoende niet een geheel en ook niet echt vlak. Maar het meeste water stroom weg naar de afvoer. De zinken goot moet nog wel definitief vastgezet worden. Er schijnen moeren en beugels ingekocht te zijn, maar waar die dingen liggen weet niemand.
Inmiddels breekt een flauw zonnetje door. Het wordt gelijk een stuk lichter.