woensdag 7 juni 2017

Tegenvallers

net even anders dan de gemonteerde
Vanmorgen kreeg ik te horen, dat de Brembo remschoenen voor de achterremmen van de Ducato net niet pasten. Hum. Vreemd, want ze zijn op basis van het kenteken en aanvullende technische info van de Ducato geselecteerd als passend. Ik heb besloten dat de garage passende gaat monteren. Ik wil wel de oude retour hebben, zodat ik ze als voorbeeld met de Brembo's terug kan sturen. Ik ben zelf ook benieuwd waar het verschil inzit.
Ik kreeg ook te horen dat het rechter spatbord roestvorming vertoont. Ik weet ervan en heb dat deel nog ontroest en met een antiroestverf behandeld. Maar het scherm blijkt ook aan de (voor mij lastig bereikbare onderzijde behoorlijk geroest te zijn. Volgens de APK meester wordt de wagen daarop afgekeurd. Tenzij er wat plaatwerk vervangen gaat worden. Ik heb maar eerst een offerte aangevraagd. Pas dan wilde ik groen licht geven.
Voor het overige is de wagen tip top. Geen bijzonderheden en/of aanbevelingen. Dat is dan weer een goed bericht.
Vandaag ben ik even langs de garage gegaan, om de oude en nieuwe remschoenen op te halen. De nieuwe bleken inderdaad een paar montagegaten te missen! Gelukkig kan ik ze kosteloos retourneren en mijn geld terugkrijgen. Dat heb ik even nagevraagd. Ik kreeg een call center aan de lijn met een gebrekkig Engels sprekende vrouw met een helder oost Europees accent. Neemt niet weg dat we elkaar goed begrepen. Ik kreeg via de mail een retourslabel toegestuurd, zei ze. Toen ik had opgehangen, rolde er inderdaad een e-mail met het retourslabel in mijn inbox.
De monteur liet ook nog even de aangetaste plek zien, die de voorlopige afkeuring veroorzaakte. Naar schatting moet een stukje plaatwerk van 30 x 20 cm in het scherm vervangen worden. Pffff! 't Is me wat. De wagen wordt morgen gelast. Plan B van onze geplande vakantie is in werking getreden.