zondag 25 juni 2017

Fietsen naar Wertheim

in de Altstadt
Omdat de zaterdagochtend met een lekkere, koele temperatuur begon, besloten we naar  Wertheim te fietsen. Dat stadje ligt op zo'n 10 km van de camping vandaan. Eerder had ik onze Duitse buurman daar naar gevraagd. We hadden geen zin om als berggeiten tekeer te gaan. Maar dat hoefde volgens buurman niet. Ik had de buurman nog behoed voor extra werk. Hij was fietsen op de dissel van zijn caravan aan te plaatsen, maar vergat dat het raam nog wagenwijd openstond. Hij was blij met mijn oplettendheid.
Het was wat bewolkt en er stond een aardig windje. De fietsroute loopt langs de rivier de Main, zodat die vrij vlak is. Net zoals toen we een keer langs de Weser fietsten. Onderweg kon Fenna los naast de fiets rennen en later een koele duik in de Main nemen. We hadden de wind op de kop, maar dat bood weer perspectief voor de terugreis. De 10 km's fietsten we met gemak en in een verantwoord tempo. Onderweg zijn we even langs een supermarkt gegaan om wat proviand in te slaan voor de volgende dag.
net Leiden met op de achtergrond Almere
De stad Wertheim ken een oud centrum en een moderne buitenkant, die flink in de hoogte, tegen berghellingen gebouwd is. We beperkten ons bezoek tot de Altstadt, waar we neerstreken voor een kop koffie. Er was een kleine weekmarkt gaande en het was gezellig druk. Na de koffie hebben we de oude stad met veel huizen van 'vakwerk' bekeken. Erg mooi  en bijzonder om te zien.
We waren ook nog getuige van een bruiloftsstoet. De kerkklokken luidden nogal opvallend rommelig door elkaar, maar dat zal ongetwijfeld een modern nummer geweest zijn van een componist die via een website (ontwikkeld na een cursus van 3 uur) heeft leren componeren.
Voor veel liefhebbers van klokgelui werd het zo vast een onvergetelijke bruiloft.
joehoe!
Inmiddels scheen de zon volop. Op de terugweg hadden we de wind zowaar in de rug. Onderweg genoten we van een lunch bij een 'stube' langs de Main. Terwijl de kok zich voor ons in het zweet werkte, zwom Fenna vrolijk in de rivier achter haar tennisbal aan en zaten wij op een bankje in de schaduw.
's Middags hebben we ons op de camping wat koest gehouden. Het was weer warm geworden, maar gelukkig bleef het goed waaien. Het was een komen en gaan van gasten en boten op trailers.