maandag 26 juni 2017

Aan vervanging toe


Op de terugweg vanuit Wertheim begon het achterwiel van mijn fiets krakende geluiden te produceren. Zo te horen was ie kogeltjes van het lager aan het vermalen. Een wat apart geluid. Haha!
Ik heb die fiets ooit eens zeer goedkoop mogen overnemen van iemand die ik geholpen had met zijn tuin. Hij had de fiets cadeau gekregen toen ie een bankstel kocht. Ik heb dat Duitse fahrrad, een Mars Trekking,  al zo'n 10 jaar en heb er met plezier op gereden. Een keer trokken de spaken door de velg van het achterwiel heen. Ik heb toen voor 10 euro een gebruikte velg gekocht bij een bevriende rijwielhandelaar. Maar nu heeft een lager het begeven.
Ook Sonja's Gazelle e-bike is aan vervanging toe. We  gaan aan Anita Witzier maar eens een paar vragen stellen over haar Stella e-bikes.
Wat ook aan vervanging toe is, is onze afvalwatertank. Dat grote zwarte ding dateert van 2000 en kan zo'n 12 liter water bevatten.
Met het gebruik van de camper is gebleken, dat de afvaltank vaak maar een klein beetje gevuld is. Het water komt uit het wasbakje, dus het is erg weinig. Dus tijd voor een kleiner exemplaar. Vanmorgen zag ik een leuke ding (ik bedoel dus een kan) staan bij een afvalcontainer. Het groene geval viel mij direct op vanwege de afmetingen. Hij is net zo hoog als de oude breed is! Dus hij kan rechtop onder de camper staan. Er heeft een middel ingezeten om op biologische wijze plantenwortels af te breken. Hij is slechts een kwart van het formaat van de oude tank. Scheelt dus ook weer in ruimte.