donderdag 8 juni 2017

Hoera, regen!

Het werd tijd. De regenton is inmiddels weer helemaal gevuld. De boeren zullen ook blij zijn met de regen, net als menige tuinbezitter.
Ik heb een paar ritjes gemaakt op de Hanway bromfiets in natte omstandigheden. Daar doe ik, als voormalig motorrijder, niet moeilijk over. Dankzij de regen kon ik het effecten van de gemonteerde spatlappen zien. Zowel het blokje als de achterbrug blijven mooie gevrijwaard van opspattend nattigheid, zand en klei. Dat was ook de doelstelling toen ik de spatlappen monteerde. Ik ben dus nog steeds een gelukkig mens. Haha! Spatlappen en geluk, wie had dat gedacht?
Er kwamen vanmorgen drie groenmedewerkers het pleintje op in fel oranje hesjes. Ze hebben wat onkruid gewied in de groenvoorziening, die we eerder gekortwiekt hadden. Toen ze even op de betonnen biels neerploften om te pauzeren, ben ik met een dienblad met koffie naar buiten gegaan. Dat werd zeer op prijs gesteld door de mannen. Tja, ik had ook kunnen gaan zeuren over van alles en nog wat, maar het is beter die mensen wat aan te moedigen en te laten merken dat je hun werk op prijs stelt.
Daarna ben ik de bromfiets van zand en dergelijke gaan ontdoen. Wat een vuil! Ik was net klaar toen het weer begon te regenen. Hoera!