zondag 25 juni 2017

Naar Nederland

met 1 pk extra
Vanmorgen, op de zevende dag (zondag dus), zijn we tegen 8 uur weer de weg op gegaan. De slagbomen van de camping waren al een uur eerder opengegaan. Een ris caravan verliet direct de camping.Wij deden het wat rustiger aan en hebben eerst in de zon zitten ontbijten. De avond ervoor hadden we alles al in gereedheid gebracht voor het vertrek.
Binnen twee km draaiden we Autobahn 3 op richting Frankfurt am Main. Vooraf hadden we de route bekeken, die ons van Bettingen naar Winterswijk moest brengen. We hadden besloten niet via Keulen, maar via Dortmund en Giessen naar het noorden te rijden en vervolgens binnendoor naar Winterswijk.
moedige mannen en vrouwen
In de wagen was te merken dat de temperatuur lager werd. Onderweg kregen we ook te maken met regenbuien. Naarmate we verder naar het westen reden, werd de lucht minder blauw. Onderweg waren veel stukken Autobahn verlegd vanwege werkzaamheden . Ze drukten het tempo behoorlijk vanwege een veel lagere snelheidslimiet. Die varieerde van 80 tot 60 km/uur. Gevolg was dat de reistijd aanzienlijk langer duurde. Maar we hebben nergens echt stilgestaan. Het is begrijpelijk dat Duitsers het goed doen in de Formule 1 en de DTM. Ze racen dagelijks over de Autobahn. Tenminste, als ik daar niet rijd. Want ze mogen dan van al heel ver met hun lichten zenuwachtig seinen, de Ducato-kont met trekhaak is nog altijd steviger dan menige Porsche neus. Haha! En dus maak ik mijn inhaalmanoeuvres gewoon af met 110 km/uur.
In Nederland en dus de tent
Na ruim 400 km kwamen we tegen 13.00 uur in Winterswijk aan, waar de receptie net openging. Eenmaal de bus geïnstalleerd, hebben we direct de bustent er tegenaan gezet. En dat was maar goed ook, want het begon flink te regenen. Welkom in Nederland!