dinsdag 6 juni 2017

Drama's

Op het www las ik over een 'dramatisch' besluit van Anneke 'Brandend zand' Grönloh (alias La Kreuntzo) te stoppen met zingen. Dramatisch? Welnee! Echt dramatisch is het overlijden van Sandra Reemer (alias Kroepoekje) aan borstkanker. La Kreuntzo mag blij zijn dat ze er nog is en thuis nog vrolijk mag zingen.
Gebleken is dat Sylvana Simons een ordinaire dievegge is. Ze moet de naam van haar partij Artikel 1 teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Het is een drama (voor haar imago) dat nou net zij, die zo strijdt tegen de zogenaamde benadeling van zwarten, bruinen en/of getinten. iets gepikt heeft van een ander. Of heeft Sylvana toch haar Zwarte Piet gekregen? Hoe dan ook, het zal in haar verweer wel weer over discriminatie en slavernij gaan.
De bestrijding van terrorisme verloopt ook dramatisch. Ik ben ervan overtuigd dat hier in ons land ook veel potentiële terroristen wonen. In de UK bevinden zich naar schatting(!) 20.000 extremisten. Gooi daar maar een factor 2 of 3 tegenaan, omdat de terreurbestrijding en inlichtingendiensten het aantal in feite niet weten.
Een drama is ook het vertrek van Peter Bosz bij Ajax. Hebben ze eindelijk een goede trainer, wordt ie weggepest. Nota bene door mensen die een aardig balletje konden trappen, maar aan de zijlijn het beter weten. Of jaloers zijn. Het wordt nooit meer wat met Ajax. Bosz is niet bepaald honkvast te noemen, maar zijn aanstelling bij Borussia Dortmund zegt toch wel iets over zijn capaciteiten. Heeft de Boer al weer een club? Nee. Maar dat is dan geen drama.
Tot slot was ook het interview van NBC's Megyn Kelly met Poetin een drama. Voor de Amerikaanse, want ze werd vanwege haar onwetendheid door Poetin diverse keren op haar nummer gezet.