zondag 25 juni 2017

Genieten op de camping

beetje kort
Wie buiten het seizoen met vakantie gaat, komt vooral grijs haar tegen. Soms zijn de gasten wat jonger. Maar die hebben dan geen of heel kleine kinderen. Maar ook met hen is het volop genieten.
Je kent het vast wel : voor je caravan, bus of tent zitten genieten van andere campinggasten. Gisteren was een Duits stel een voortent aan het optuigen. Ze stonden eerst voor de slagboom in de weg. We konden er niet eens langs met de fietsen en kar. Lekker breed geparkeerd en elders wat gaan drinken, totdat de slagboom geopend zou worden. Dat er andere gasten zijn, di in- en uitlopen / fietsen is van geen belang.
Maar goed, dat stel ging dus een splinternieuwe voortent opbouwen. Het werd een heel gepuzzel met de stokken. Dat krijg je als je niet weet dat de haken aan de ogen op de caravan bevestigd moeten worden. En ook wanneer je geen beeld in gedachte hebt hoe de tent er na het opzetten uitziet. Het leek wel Mikado met die stokken. De tent is een paar keer in elkaar gestort. Mevrouw kreeg een stok op haar hoofd. Toen de voortent eindelijk stond, bleek ie een maat te klein te zijn. Meneer was eerst bezig geweest met zijn antenneschotel. Maar hij kreeg geen ontvangst. Kasian ja, die Duitsers.
Een ander Duits stel had een waar bouwpakket meegenomen, dat omgetoverd werd in een boot met buitenboordmotor! Dat laatste ding was weliswaar geen bouwpakket, maar toch. Het bootje betond uit een houten frame, dat met zeildoek bekleed werd. We hebben het zelfs zien varen. En hoe! Knap hoor. Vooral vanwege de aanwezigheid van zeer dure, kant en klaar gekochte speedboten
Een Nederlands stel kwam met een piepkleine Eriba caravan de camping opgereden. Pa had al snel mot met de zoon. Pa was duidelijk in mineur. Ma was behoorlijk van omvang. Ze had last van haar heupen, knieën en enkels. Maar ja, wat wil je met zo'n gewicht. Het waaide nogal hard en om te voorkomen dat de Eriba zou wegwaaien moest ze in dat dingetje plaatsnemen. Tenminste, dat was wat ik er van begreep op die afstand. Zoon blek met eigen vervoer gekomen te zijn. Hij is ondanks de chagrijn van zijn pa toch gebleven.
Een ander Nederlands stel had blijkbaar niet in de gaten dat die mooi grote plaats in werkelijkheid twee plaatsen waren. Ach, twee voor de prijs van een is ook tijdens de vakantie aantrekkelijk..