maandag 5 juni 2017

Op naar Pannerden

een regenbuitje
Zaterdag zijn we op pad gegaan richting Pannerden. We wilden een verjaardag bijwonen die de dag erop gevierd werd. We besloten een dag eerder in de buurt op een camping te gaan staan. Daartoe had ik een camping uitgezocht, die aan een meertje lag : de Kemperplas.
De heenreis verliep voorspoedig. Geen files en niet erg druk op de weg. Logisch, want de meeste mensen waren een dag eerder al op pad gegaan om het Pinksterweekend elders te gaan vieren. We zagen zodoende weinig caravans en/of campers.
Net voorbij Arnhem stond in de tegenovergestelde rijrichting (verkeer uit de richting Doetinchem) een behoorlijke file. Daar hebben wij dus geen last van gehad. Via een paar landweggetjes kwamen we bij de camping aan, waar we door een vriendelijke gastheer welkom werden geheten. Hij gaf ons een korte rondleiding om de voorzieningen te laten zien. In het algemeen zag alles verzorgd en schoon uit. De sanitaire ruimte was als nieuw.
mooi terrein
We kregen een plekje op de tweede rij. De eerste rij stond vol caravans en campers. De bewoners keken uit over het water, een meer dat ontstaan is door zandafgraving. Het is eigendom van de camping, maar ook dagrecreanten mogen daar zwemmen en/of vissen. Honden mogen niet het water in. We hadden Fenna thuisgelaten bij Mike, maar ze zou zeker zich erg onrustig gedragen hebben, als ze het water had geroken zonder te mogen gaan zwemmen.
Toen we ons geïnstalleerd hadden en voor de camper onder de luifel van een kopje thee genoten, zagen we twee flink getatoeëerde mannen worstelen met het opzetten van een voortent tegen een grote caravan. Een leuk gezicht. Overal lagen delen van tentstokken. Het leek wel of ze een pijpleiding gingen aanleggen. Sonja kon het niet langer aanzien en besloot het duo te helpen. Aan hun gezichten kon ik aflezen dat ze dat nogal moeilijk vonden. Maar ach, ze liepen toch al in hun hemd, want het was warm. Hier en daar had het tweetal verkeerde stokken ingezet, maar ze zagen het niet zitten om daar verandering in aan te brengen. Ze deden voorkomen alsof ze dat bewust gedaan hadden.... Ja, ja, laat je vooral niet kennen.
mooie avondlucht
Ze hadden denk ik ook veel moeite met het feit, dat Sonja niet na om de 10 minuten pauzeerde. Dat deed het duo daarvoor wel en dronk dan een pilsje. Na een stief halfuurtje stond de voortent. Niet heel correct, want de verkeerde stokken moesten blijven zitten. Die middag viel twee keer een bui. Na de eerste heb ik de voorruit en de motorkap even vlug van de insecten ontdaan. De tweede regenbuis spoelde de boel weer schoon. Zo doen we dat.