dinsdag 6 juni 2017

Eigenwijs campervolk

gewoon je rotzooi meenemen
Er zijn nog steeds kamperaars, die denken dat ze ongeacht waar rustig een nachtje kunnen doorbrengen. Het uitgangspunt van hen is meestal : als het verblijf maar gratis is. Groot is de verontwaardiging wanneer ze de volgende dag wakker worden met een suffig hoofd, tranende ogen, een hond die je aankijkt met een blik van "wie ben jij?" en een leeggeroofde camper. Haha! Leedvermaak? Ach, noem het wat je wilt. Er wordt zo vaak gewaarschuwd voor kamperen buiten campings en camperplaatsen. Ondanks de waarschuwing van de Duitse Polizei, wil een stel toch tussen de vrachtwagens gaan staan langs de Autobahn. Niet op een zogenaamd Autohof, die op afstand van de snelweg gelegen is, bepaalde voorzieningen heeft en onder toezicht staat, maar op een gewone parkeerplaats. Zeer onverstandig.
Als men hen aanspreekt over de risico's, dan komen de verhalen over spanbanden, waarmee ze de portieren aan elkaar binden, extra sloten en nog meer ogenschijnlijke slimmigheden, waar een bedwelmend gas zich niets van aantrekt. Pas al de bewoners inclusief de hond van slaap in bewusteloze toestand zijn overgegaan, worden ruiten ingeslagen en het voertuig leeggeroofd. In noodgevallen vraag ik liever of ik op iemands erf mag staan, dan ergens op een parkeerplaats. We zijn ook helemaal geen wildkampeerders.
Over het lozen van afvalwater en toilettanks verneem ik ook gekke ideeën. Deels uit gemakzucht en deels uit kostenbesparing. Maar in beide gevallen leidt het wel tot asociaal gedrag. Wie tijdig zijn afval loost, zal dat altijd op een daartoe bestemde plaats kunnen doen. Wie de boel eerst laat vollopen en dan subiet afval kwijt wil, neigt naar asociaal / milieuonvriendelijk gedrag.
Als op fora dit soort kwesties worden besproken, zijn er altijd weer mensen die laten blijken lak te hebben aan regels, het milieu en hun medemens. Jammer.