vrijdag 30 juni 2017

In de doofpot

Voor mij en vele anderen is het geen nieuws, dat veel overtredingen van asielzoekers stil gehouden worden. Hallo, het is de tijd van het internet, de smartphones, Whatsapp, Twitter enzovoort. Iets wat de dames en heren politici en ambtenaren blijkbaar niet weten. Zouden ze zo ver van de realiteit af staan?
Ik zie nog zo de geërgerde gezichten van een aantal Europese leiders (met Angela Merkel voorop), toen minister president Viktor Orban van Hongarije keurig uitlegde waarom zijn land enkel christelijke vluchtelingen wil opvangen. Hongarije is daar overigens niet uniek in. Tja, de waarheid kan men beter verzwijgen anders wil niemand meer zogenaamde vluchtelingen opvangen. Zo ziet de politiek het. Om te doen voorkomen alsof we met perfecte mensen te maken hebben, worden misstappen verzwegen. Jammer.
Volgens de EU voert Hongarije een democratisch wanbeleid. De pot verwijt de ketel, zeg ik dan maar. De EU probeert krampachtig nationale regeringen naar haar hand te zetten. Jammer dan. Misschien komt er een andere EU, waarin landen verenigd worden die wel willen samenwerken, maar met behoud van hun eigen democratie. Een democratie die door het volk zelf gekozen is en waar Brussel helemaal buiten staat.
Er gaan geruchten dat men in Brussel ook de pensioenen wil gaan regelen. Nou, berg je maar. Het beste is nog steeds, dat je je eigen pensioen zelf regelt en niet de zakken te vullen van de corrupte EP's.