donderdag 29 juni 2017

Aan de slag!

Extra peesrail voor zonwering
Ik zou natuurlijk na die prachtige vakantie de rest van de week op mijn Indische cent kunnen gaan zitten. Maar daar ben ik de man niet naar. Natuurlijk moesten we eerst de wagen leeghalen. De bustent was nog nat van de regen. We hadden hem in een vuilniszak gestopt en hier thuis onder de luifel opgehangen om te drogen. De kleding moest ook uitgepakt worden. Die verdween in de wasmand of weer in de kast. Sonja heeft de wasmachine drie keer een was laten draaien, dus de droogrekjes hingen vol.
Vandaag heb ik mijn onderhoudslijstje maar eens tevoorschijn gehaald. Daarvan heb ik al aardig wat punten kunnen wegstrepen. Het leukste klusje was het maken van de peesrails voor de zonwering voor de ramen. Twee zij- en evenveel achterramen. Wat ook leuk is met zo'n oude wagen, is dat ik gewoon in de carrosserie kan boren en zagen. Haha!
Peesband met magneet
Het doet me trouwens denken aan een leasewagen, waarin ik de eerste de beste dag een boor in de carrosserie zette. De buren schrokken zich een hoedje. Die zullen wel gedacht hebben : "Wat doet die gek nou?" In de oranje Opel Ascona wilde ik een radio plaatsen. En tja, zo'n geluidsding heeft dan wel een antenne nodig. Dus ik heb een mooie uitschuifbare spriet gekocht en heb toen een 12 mm gat in het spatbord geboord. Hoppa!
Koppelprofiel erop en daarop de dakluifel
Het lijstje is nog niet helemaal afgewerkt. De extra aluminium peesrail op het dak komt er niet. Die was bedoeld om bij warm weer een schaduwdoek over het dak te trekken. Dat laatste doen we nog wel, maar de peesrail is vervangen door een magnetische versie. Die hebben we bij O(heb)belink gekocht voor krap 30 euro. Dat ding is 270 cm lang en heeft een pees. Met behulp van kunststof koppelstukken kan ik er een luifeldoek (met peesband) aan bevestigen.
Deze peesbevestiging leg ik dus op het dak van de wagen (boven de schuifdeur) en trek daar het luifeldoek doorheen, dat aan de andere kant van de bus voor een deel naar beneden komt. Daar zet ik het doek met een paar scheerlijnen en haringen vast. Hopelijk met het resultaat dat de wagen koeler blijft bij zonnig weer.